⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Kreolsk gryta

(8 port)

900 g Kycklinglårfilé
8 st Kalkonkabanoss
4 st Röda eller gula paprikor
4 msk Smör
2 msk Rökt paprikapulver
1 msk Malen spiskummin
4 st Vitlöksklyftor
1 tsk Salt
2 krm Svartpeppar
2 dl Syltlök
2 dl Cornichons
2 dl Svarta oliver
5 dl Matlagningsgrädde

ris, grönsallad

Dela kycklingbitarna på hälften, skiva korven och tärna paprikan. Fräs korv och kyckling i smör i en gryta. Tillsätt paprikan och fräs ytterligare 2-3 min. Krydda med paprikapulver, spiskummin, vitlök, salt och peppar. Rör ner syltlök, cornichons och oliver i grytan. Häll på grädde och koka ihop ca 5 min. Servera med ris, grönsallad och vitt bröd.